top of page

YWP sumbang dua komputer riba


CAKNA dengan nasib pelajar yang kurang berkemampuan di Labuan, Yayasan Wilayah Persekutuan (YWP) tampil menghulurkan bantuan berupa dua buah komputer riba kepada dua orang pelajar Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA).


Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Zaizalnizam Zainun berkata, pihaknya sentiasa berusaha membantu pelajar di Wilayah Persekutuan yang berdepan dengan situasi sukar seperti kekurangan komputer dan sebagainya.


“Walaupun kita tidak mempunyai program khusus untuk bantuan seperti ini namun YWP akan mempertimbangkan jika terdapat permohonan daripada pelajar yang mengalami kesusahan tersebut.


“Insya-Allah kita akan cuba untuk bantu supaya mereka tidak tercicir dalam pelajaran. Diharapkan dengan sumbangan tersebut dapat memudahkan urusan kedua-duanya untuk menimba ilmu,” ujarnya kepada Wilayahku.


Terdahulu, YWP menyumbangkan dua buah komputer riba bernilai RM1,500 setiap satu kepada kedua-dua pelajar yang berasal dari Labuan.


Sementara itu, bagi penerima komputer riba, Abdul Shazimi Roznaizi Roslan, tiada kata-kata yang mampu diucapkan olehnya selain bersyukur dengan pemberian cukup berharga tersebut.


“Terima kasih YWP atas bantuan ini. Saya akan menggunakannya sebaik mungkin. Tanpa sumbangan ini, saya sendiri tidak tahu bila saya akan dapat memilikinya sedangkan ia amat penting untuk pelajar seperti saya,” ujarnya sebak.


Tambah pelajar Diploma Kejuruteraan Mekanikal di Politeknik, Kota Kinabalu ini lagi, dengan adanya komputer tersebut dia tidak lagi mengalami kesusahan dalam menyiapkan tugasan seperti sebelum ini.


Bagi Nurhafizah Roziman pula, jurusan Kejuruteraan dan Sains Komputer yang diambilnya amat memerlukan komputer riba namun dia tidak mampu untuk mendapatkannya.


“Alhamdulillah, dengan adanya komputer riba ini dapatlah memudahkan urusan untuk belajar. Harapan saya cuma ingin mengubah nasib pada masa akan datang,” ujarnya sambil menitiskan air mata.


Sumber : WilayahKuCommentaires


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page